Nyheter i galleriet

Vi har fått inn mye nytt og spennende i forskjellige stiler, størrelser og medium. Her får du en liten oversikt over hva vi har fått inn fra Luis Bivar, Roy’s People, Fredrik Wiig Sørensen og Magnus Schive:

Luis Bivar – Unike runde verk

Luis Bivars drømmende og detaljrike kollasjer på runde lerret er helt unike. Fra avstand ser de svært idylliske og vakre ut mot interiør, og når en kommer nærmere så får en øye på alle detaljene og livet som skjer i verkene. Gjentakelsen og overfloden av popkulturikoner hypnotiserer og tiltrekker den som våger å se inn i et surrealistisk, travelt naturlandskap. Luis’ kunst kan sees på som postkort med berikede, drømmeaktige opplevelser og inviterer nysgjerrige sinn til å komme nærmere og nærmere – på egen fare! Mange har kommet seg inn i Luis’ jungler og skoger, men noen få klarte å forlate dem. Det er faktisk veldig lett å gå seg vill i de mange detaljene i Bivars fantastiske landskap.

 

Roy’s People – Installasjoner med hint til kunsthistorien

Roy’s Peoples installasjoner, som er svært populære blant samlere, forvandler ikoniske kunstverk til vittige og særegne fortellinger som underholder, gleder og inspirerer. Ved å utforske verkene til moderne mestere som bl.a. Hirst, Haring og Pollock, har Roy Tyson, kunstneren bak konseptet, tatt bilder som tradisjonelt finnes på gallerivegger til omverdenen, og behandlet dem som gatekunsten som så ofte er malt over, eller til og med fullstendig malt vekk.

I Roys kritikerroste «Scrubbed Out»-serie klatrer hans små skreddersydde figurer opp på det håndlagde stillaset hans og går gjennom de berømte bildene, og sletter dem metodisk. Disse kunstverkene er tankevekkende og spennende, og inviterer oss til å vurdere det komplekse spørsmålet om varighet i kunsten, og kanskje forestille oss hva som har rett til å bli og hva som fortjener å bli «skrubbet ut».

 

Fredrik Wiig Sørensen – Fargerike oljepasteller

Fredrik Wiig Sørensen er en kunstner som bor og jobber i Bergen, som lager svært fargerike og unike verk med oljepasteller. Dette sier Sørensen selv om sitt kunstnerskap: «Jeg arbeider figurativt, og bildene mine består gjerne av menneskelige skikkelser som stort sett er forvrengte eller abstraherte i uklare omgivelser og situasjoner. Jeg jobber tett på kunsthistorien, som kan blant annet sees på som en bevissthetshistorie om mennesket som gradvis har blitt istand til å danne seg et begrep om seg selv og sin plassering i verden; fra å beskrive det som står utenfor en selv, til å videre uttrykke sin egen natur og indre liv. Med dette i tankene forsøker jeg når jeg selv skaper bilder, å være i en noe løs og uhøytidelig dialog med kunsthistorien, både teknisk og tematisk – Hvor jeg til en hver tid undersøker mine egne holdninger til hva det vil si å skape bilder. 

 

Magnus Schive – Ny kunstner, trykk av akvareller

Magnus Schive er vårt nyeste tilskudd til Galleri GEO. Etter å ha tegnet mye hele livet gjennom jobb og studier har fokuset hans de siste årene gått over til vannbasert maling. Magnus henter inspirasjon fra natur og arkitektur, og liker surrealistiske små detaljer blandet inn i fargerike motiver laget med brede akvarellstrøk. Prosessen hans starter med håndskisser som males over lagvis med akvarell og gouache. For enkelte motiver bruker han i etterkant vannfast penn for mindre detaljer.

 

Vi streber alltid etter å ha variasjon av kunst i galleriet. Kom en tur innom og slå av en liten kunstprat, og se de spennende verkene vi har på veggene med egne øyne. Den neste utstillingen vår åpner 22. juni. Dette er en søknadsutstilling, og vi har til nå fått inn over 80 søknader; det vil si at det blir en veldig flott utstilling! Men frykt ikke, vi har så mye nytt på veggene nå at det er verdt å ta turen utenom offisielle utstillinger også!