Flytende Innramming

Flytende innramming er når et kunstverk er rammet inn uten passepartout slik at hele arket synes og verket på et vis flyter i rammen. Dette gir en fin dybde, og kan virkelig fremheve et kunstverk.

Denne metoden blir oftest valgt til kunstverk med et spesielt fint papir, eller papir med revne kanter. Da kaller man gjerne hele papiret for et verk eller et objekt. Å ramme det inn flytende er ikke bare fint, men også en god måte å bevare kunstverkene på. Papiret kommer ikke borti glasset, og dersom man velger kunstglass i tillegg så beskytter det mot UV stråler og andre skader.

Kunstverket blir montert på en bakplate med noen centimeter mellomrom mellom bildearket og rammen for å få kantene på arket godt frem. Dette fremhever også skyggene som arket lager, som kan gi verket det lille ekstra. Dette blir montert i en ramme med avstandslist for å få avstand mellom verket og glasset. Her kan man velge farge på avstandslisten. Da kan man bruke samme treverk som rammen, samme farge som bakplaten, eller man kan bruke en farget avstandslist. Her er det rom for å være kreativ!

Se flere innrammingsmetoder her.