Kategorier: ,

Maori

Canevil

Teknikk

Giclée trykk

Opplag

75

Størrelse

50×70 cm

Årstall

2023

kr 2,625.00

1 på lager

5% kunstavgift er inkludert i prisen.

Fra Canevils nyeste serie; Relevant Warriors.

Opprinnelig inspirert av sangteksten «Warrior struggling to remain relevant», utforsker Canevil ideen om å holde seg relevant. Serien «Relevant Warriors» tar for seg den allmenne kampen for å beholde relevans, spesielt innen kunstverdenen.
Canevil utforsker reisen til kunstnere og kreatører som navigerer i et landskap fylt av nysgjerrighet, inspirasjon, muligheter, bedrag og korrupte elementer. Serien stiller det enkle spørsmålet: Følte de virkelige krigere fra fortiden usikkerhet om sin egen verdi i sine samfunn? Og i så fall, hvordan taklet de det?
Den visuelle fortellingen utspiller seg gjennom nøye rekonstruerte framstillinger av faktiske stammefolk og krigere, fanget på film i fotografiets tidlige dager. En japansk samurai og en Maori-kriger står som symbolske representasjoner av historisk kamp og ære. Deres portretter blir satt sammen med en moderne vri – et «moderne statussymbol» representert av anerkjente merkevarer, beskrevet av en annen kunstner som «dyre hull for å gjemme ting». Denne sammenstillingen inviterer til ettertanke om maktens og betydningens skiftende natur, parallelt med transformasjonen av tradisjonelle symboler for styrke til moderne statussymboler. Kunstverkene skaper kontraster mellom historisk autentisitet og moderne forbrukerkultur, og stiller spørsmål ved verdien som tillegges ulike symboler i ulike sammenhenger og tidsepoker. Alt i alt fremmer serien diskusjon og selvrefleksjon, og oppfordrer publikum til å reflektere over utfordringene med å opprettholde betydning i en stadig skiftende verden.
Verkene er en del av en planlagt serie som sammenligner historiske og moderne tolkninger av krigere og deres kamper. Ved å undersøke disse krigerne, trekker verkene sammenligninger mellom deres reiser og moderne kunstneres søken etter mening.

Du liker kanskje også…

  • Samurai XL Hand Finished

    Canevil kr 6,300.00
  • Samurai

    Canevil kr 2,625.00