Kunstner

Pøbel

PØBEL er kunstnernavnet til en norsk anonym kunstner fra Jæren i Norge. Hans arbeid består blant annet av maleri, bilder, skulpturer, stedsutvikling og steds-spesifikke prosjekter, og han er særlig kjent for å lage kunstverk på øde steder.

Pøbel lærte seg selv sjablongteknikker og startet og å male i 1999. Han begynte å bruke navnet “Pøbel” allerede da han var tenåring. Noen av hans første verk oppstod i Stavanger, og senere i Bergen. I 2006 skapte han kontroverser da han spray-malte på en død spermhval som var strandet og råtnet på land i Eggum i Lofoten.

Hans arbeid har vært dokumentert i flere bøker og nyhetsmedier over flere år. Han fikk nasjonal interesse i Norge på midten av 2000 tallet da han dekorerte forlatte bygninger i Lofoten, og tok dermed gatekunst-fenomenet ut i distriktene og naturen, som skapte en debatt om meningen med gatekunst. Siden den gang har han også vært involvert i flere kunstprosjekter og hatt suksess ved gallerier.

Hans offentlige kunst kan bli sett over hele verden, blant annet i Skandinavia, England, Island, USA, India, Thailand, China, Japan, Russland og Peru. I 2008 deltok han i Banksy’s Cans Festival-utstilling.

Shop

Shop Pøbel
  • Dirty Dancing

    Pøbel kr 17,850.00