Kunstner

Matthew Betancourt

Matthew Betancourt (1989) er født og oppvokst i California, kunstneren har tegnet og malt så lenge han kan huske.

Han husker et sentralt øyeblikk fra barndommen da han tegnet familiekatten sin: erkjennelsen og forbauselsen over at han hadde makten til å skildre verden rundt seg. Siden det øyeblikket har prosessen med å skildre verden gjennom maleri og tegning vært sentral i livet hans. Den samme barnlige nysgjerrigheten og en vilje til å mestre mediet hans fortsetter å drive praksisen hans til i dag.

Hans tilnærming til selvlæring – prøving og feiling, sammenligning og analyse – gjenspeiler interessen hans for vitenskap (han ble uteksaminert med en bachelorgrad i biomedisinsk ingeniørfag i 2017). Samme år vant den selvlærte kunstneren Santa Maria Utility Box Contest. Det var etter å ha vunnet konkurransen at maling gikk fra å være en hobby til en lidenskapelig jakt.

Matthew flyttet til Norge i 2017 og bor med kone og to døtre i Bergen. I sitt private atelier dedikerer han tiden sin til å utvikle sine kunstneriske ferdigheter. Portrett- og figurmaleri er hans lidenskaper i studioet, hvor modeller sitter og gjør ham i stand til å foredle og utvikle maleteknikkene sine. Utenfor studioet fanger MiniTins-serien hans stedene der han finner mest ro.

Shop

Shop Matthew Betancourt
 • Utsolgt

  Bergen fra Skansedammen – utsolgt

  Matthew Betancourt
 • Harald Hårfarges Gate

  Matthew Betancourt kr 3,675.00
 • Bondhusvatnet

  Matthew Betancourt kr 3,675.00