Kunstner

Manuel Portioli

Manuel Portioli er en kunstner, kurator og lektor i kunst som hovedsakelig arbeider med maleri. Maleriene utforsker forskjellige stiler, formater, teknikker og medier. Han lager alt fra abstrakte motiver til romantiske landskap. Portioli er en svært allsidig kunstner.

Navnet på hans nye serie malerier er “TIDES”, som er utstilt hos oss akkurat nå. Tides er en serie abstrakte malerier som utforsker kromatiske og formelle komposisjoner på lerret ved hjelp av akryl, olje, tusj og spraymaling. Maleriene er abstrakte, og fokuset ligger på prosessen. Han arbeider uten skisser og komposisjonene evalueres på nytt etter hver endring i maleriet. 

Maleriene ønsker å påkalle minner, assosiasjoner og refleksjoner hos betrakteren, uten at disse skal være direkte knyttet til motivet.  Han prøver ikke å skape en illusjon av noe gjenkjennelig. Jakten på komplekse harmonier komponert av lik blanding lyder og støy er drivkraften i disse verkene. Målet er å skape interessante teksturer, engasjerende kontraster, og gjennomtenkte komposisjoner.

Serien med tittelen: Seaweed and crowns består av malerier på lerret og akvareller på papir. Arbeidene i serien henter i stor grad sin inspirasjon fra marine landskap og da med særlig fokus på selve livet i eller under havet. Den kalde og mørke havbunnen som er dekket av dette uoversiktlige og tilsynelatende kaos av tang og tare, men likevel kan oversettes fra det engelske ‘seabed’ til havbunn uten at noen protesterer.

I motsetning til akvarellene skapes de andre maleriene i utstillingen over tid. Lagvis og med bruk av mange overlappende penselstrøk endres de og vokser gradvis frem til det de skal være. I motsetning til akvarellene når de sin endelige form gjennom diskusjon, kamp og utholdenhet. Felles for arbeidene i utstillingen er at de forsøker å fortelle en historie. En historie om en tur på en strand full av glatte stein. En tur med et ønske om å holde blikket på den endeløse og vakre horisonten, men som likevel ender med å feste øynene på egne usikre føtter som balanserer på stein.

Shop

Shop Manuel Portioli
 • Blossom

  Manuel Portioli kr 21,000.00
 • Icon

  Manuel Portioli kr 24,150.00
 • T

  Manuel Portioli kr 10,500.00
 • Windstopper

  Manuel Portioli kr 23,100.00
 • Små Akvareller

  Manuel Portioli kr 2,940.00
 • STITCHES

  Manuel Portioli kr 18,900.00