Kunstner

Kvant-1 og Nicholas O'Leary

Det er aspekter ved tradisjonell kunst som tillater frihet på måter som andre grafiske former ikke kan. Maleri, tegning og skulptur åpner for en utforskning av uttrykk der kunstnerens hånd ofte er åpenbar, uansett emnet for verket.
Det tverrfaglige designstudioet; KVANT-1, har jobbet sammen med maleren Nicholas O’Leary i en søken etter å identifisere og bygge videre på noen av ideene som malere bruker for å uttrykke seg.
Informasjonen som formidles i malerier er direkte farget av kunstnerens håndlag, metode og mange verktøy. Disse uttrykksmulighetene er selve språket som kunstneren snakker. Er det et bilde av en modell som skjelver i anstrengelsen av å holde en positur, eller er det et bilde av en bevegelse?

Prosjektet: “Extending the Figure”, undersøker elementene som ligger til grunn for maleriet og aspektene ved det som har hjulpet kunstnere å uttrykke seg i hundrevis av år. Vi ser bevegelse, struktur, dybde, tekstur, gest, fokus, kontrast, spontanitet, mystikk og utallige andre begreper som kastes rundt i en visuell diskusjon.
For ytterligere å utfordre det tradisjonelle maleriet, har disse ekspressive elementene blitt brutt ned og gjenoppbygget på en rekke måter. Et mangfold av lag, medier og teknikker har blitt brukt for å konstruere hvert bilde i en prosessdrevet evolusjon. Omtrent som i en dialog eller en samtale; oppstår det en utveksling av informasjon gjennom bruk av varierte teknikker.
Ordene vi velger for å konstruere en setning er beslektet med dem til en maler som bruker forskjellige metoder for å lage bildet sitt – begge deler blir uunngåelig et produkt av uttrykk.
Den utforskende prosessen endte opp med å presentere flere spørsmål enn svar. Jo mer vi ser jo mer innser vi at disse bildene ikke er definitive svar, men øyeblikksbilder fra en reise.
Bildene etterlater oss et sted mellom det kjente og ukjente. Hva er det som er annerledes? Er det malerier eller datagenerert bilder, eller er oppstår det noe helt annet?

Shop

Shop Kvant-1 og Nicholas O'Leary
  • Grouping

    Kvant-1 og Nicholas O'Leary kr 7,875.00
  • Still Life

    Kvant-1 og Nicholas O'Leary kr 7,875.00
  • Syltetøy

    Kvant-1 og Nicholas O'Leary kr 7,875.00