Kunstner

Hedda Kise

Hedda Kise har hatt en rekke separatutstillinger etter at hun debuterte på Fineart i Oslo i 2015. Arbeidene hennes formidles av flere av de mest anerkjente galleriene i Norge og Danmark. Hun jobber for tiden mot sin største seperatutstilling med malerier hittil, som åpner i august 2019 på Galleri Thornby i Danmark. Det neste året er hun også invitert til å ha separatutstillinger på det nye, store kulturhuset Sjøholmen i Bærum og i aulaen på Rikshospitalet i Oslo. Kise har atelier i Oslo og Barcelona hvor hun maler med akryl og olje på store lerret, samt andre blandede media og grafikk.

I 2007 måtte hun gjennom to hjernesvulst-operasjoner og tilbrakte ett år på sykehus i 2007 for å trene opp språket og finmotorikken. Hun har lært seg å leve med sterke, kroniske smerter. De siste årene har hun satset mer og mer på sitt arbeid som kunstner, ved siden av jobben som programleder i TV2 og foredragsholder.

Alle hennes grafiske arbeider er håndlaget, i en tidkrevende og svært nøyaktig trykkeprosess. Hedda Kise interesserer seg for sosiale og mellommenneskelige problemer. Hun finner stor glede og trøst, styrke og inspirasjon i naturen, og det gjenspeiler seg i hennes arbeid. Hun har jobbet som journalist og programleder i mer enn 20 år, og det er en erfaring som hun bygger videre på i arbeidene sine.

“For meg er kunst formidling av følelser. Jeg vil at mine bilder forteller en historie, jeg vil at de berører den som ser dem på godt eller på vondt. At det gir ny innsikt, trøst eller gjenkjennelse. At det får den som ser bildet til å føle seg mindre alene. Jeg er opptatt av ærlighet og det virkelige liv. Vi lever i en tid med et fasade-samfunn som mange er fanget i, et positivitetstyranni som gjør menneskene frustrerte og uærlige. Men jeg er ikke redd for sterke følelser. Samtidig føler jeg en voldsom nærhet til naturen som et sted der man kan finne trøst, ny energi eller bare spirende inspirasjon.

Shop

Shop Hedda Kise
 • Never Alone

  Hedda Kise kr 2,000.00
 • Clarity

  Hedda Kise kr 1,900.00
 • Dream Big

  Hedda Kise kr 1,600.00
 • Sweet Dreams

  Hedda Kise kr 1,500.00
 • Around through it All

  Hedda Kise kr 1,500.00
 • Always

  Hedda Kise kr 1,500.00
 • Forever Now

  Hedda Kise kr 1,900.00