“Velbekomme”, Ståle Gerhardsen i Grieghallen

Endelig kan Grieghallen, Galleri GEO og Gerhardsen selv, ønske velkommen til Ståles separatutstilling “VELBEKOMME”.

Ståle Gerhardsens særegne strek har allerede vært en del av Grieghallen i mange år. Helt siden han utsmykket artistinngangen i 2018, har Ståle lengtet etter å fylle Grieghallen med mer kunst. Mens han har ventet på at alle kalendere skulle klaffe, har han rukket veldig veldig mye. For å nevne noe var han Olsokkunstner på Stiklestad Nasjonale Kultursenter i 2019, han har stilt ut på biennalen for urban samtidskunst i Berlin, han har utsmykket utallige bygg for både private og offentlige rundt om i hele landet, han har han har vært festivalkunstner for Blåfrostfestivalen, han har hatt rekordbrytende separatutstillinger, tidligere i år utsmykket han den nyoppussede Fløibanen her i Bergen med ti små veggmalerier og jaggu finner du veggmaleriene hans i kulissene på et av de mest sette tv-programmene på NRK i år, “Norges Tøffeste”, også.
I tillegg til å male på lerret, lage grafikk og skulpturer, noe Gerhardsen virkelig elsker å gjøre, maler han ofte vegger rundt om i verden. Gerhardsen opererer i grensen mellom billedkunst og gatekunst (i tillegg kan han finne på å lage smykkekolleksjoner, bøker og klær).
Det spørsmålet Gerhardsen får oftest når folk lurer på ting de ser i kunsten hans er: «Hvorfor er ikke øret festet til hodet?».
Gerhardsen svarer:
“I vår travle hverdag har vi alle som én fokus på oss selv og våre nærmeste. Alt handler om de som er i den innerste sirkelen (på en eller annen måte). Alle sansene er rettet mot våre ting. Jeg ønsker at vi skal bry oss om mer enn oss selv. Mer enn det som direkte eller indirekte kan gi oss goder. Vi må bry oss om nabojenta som faller av sykkelen, vi må bry oss om den gamle damen som bærer tunge poser og som helt tydelig trenger hjelp, vi må bry oss om flykninger i og utenfor havet, vi må bry oss. Derfor svever øret. Det er en sans som lånes bort til andre. En satellitt som følger med og flytter fokus om det trengs.»
Det svaret forteller like mye om Gerhardsen som om hans kunst.
Vel bekomme er en høflighetsfrase man bruker når man unner noen det de skal oppleve og/eller har opplevd.
I utstillingen “VELBEKOMME” serverer Gerhardsen ferske malerier på en seng av neon, florale silketrykk med et hint av håp samt en skulptur som strekker seg langt for å nå sine mål. “VELBEKOMME” er en utstilling vi virkelig unner Bergens-publikummet å oppleve.

Utstillingskatalog


UTSTILLINGSPERIODE
01. Desember 2022 – 08. Januar 2023
Gratis inngang

ÅPNINGSTIDER
Vernissasje Torsdag 01.12 fra 16:00-18:00
Fredag 02.12 – 16:00-18:00
Lørdag 03.12 – 14:00-16:00
Søndag 04.12 – 14:00-16:00
Torsdag 15.12 – 14:00-15:30
Lørdag 17.12 – 16:00-18:30
For privat visning utenom de oppsatte åpningstidene ta kontakt med
Galleri GEO: post@gallerigeo.no

 

Da har vi bare igjen å si vel bekomme, håper det faller i smak.